mandag den 28. december 2015
Hundens sprog
torsdag den 24. december 2015
onsdag den 16. december 2015
Alt du skal vide om hunde
onsdag den 25. november 2015
Molly
tirsdag den 24. november 2015
Frida
torsdag den 19. november 2015
Jul med hunden
torsdag den 29. oktober 2015
Julegaver til hunden
Snart Jul
- Vi er to piger
- Vi elsker hunde
- Vi har begge en hund hver
- Vi startede bloggen for to år siden
lørdag den 10. oktober 2015
Efterårsferie!!
Vi ønsker jer alle en hel fantastisk efterårsferie her fra din og min hund! Hvis i har nogle forslag til efterårsferieindlæg som i gerne vil se her på Dinogminhund så må i meget gerne sende os nogle forslag på vores instagramside @dinogminhund hvor vi ligger meget op omkring Dinogminhund og en masse andre ting bag kulisserne
GOD EFTERÅRSFERIE!!:)
søndag den 4. oktober 2015
Bidder i snoren!
- Vi er to piger
- Vi elsker hunde
- Vi har begge en hund hver
- Vi startede bloggen for to år siden
onsdag den 30. september 2015
"Vælg den rigtige hund" del 1
torsdag den 10. september 2015
Internat dyr, ja tak!
onsdag den 2. september 2015
Tusind tak!
lørdag den 29. august 2015
Ugens hund: Cairn Terrier
Cairn Terrierens pjuskede udseende er let at vedligeholde, det er nok at børste hundens pels ca. 1 gang om ugen (jævnligt). Hunden fælder meget lidt, hvis den børstes ugentligt og får et bad engang imellem så hvis du ikke gider bruge tid på pelspleje vil Cairn Terrieren nok være en god mulighed. Cairn Terrieren findes med mange forskellige pelsfarver. Det kan være svært at forudsige hvilken farve den voksne Cairn Terrier får ud fra en hundehvalp. Farveændringer kan forekomme i mange år, hvor pelsen kan blive lysere eller mørkere.
- Har et naturligt udseende.
- Kun har brug for moderat motion.
- Giver hals, når der kommer fremmede.
- Klarer bedre at bo sammen med andre kæledyr end mange andre terriere.
- En stædig lille hund.
- Kan godt lide at gø af selv de mindste bevægelser eller lyde.
- Elsker at grave huller.
- Pelsen skal børstes og trimmes jævnligt.
Hvalp for første gang, pt 1
1. De første dage og nætter
Hvalpen bliver hurtigst tryg i sit nye hjem, hvis du lader den være i din umiddelbare nærhed de første par dage og nætter. Husk på, at hvalpen kommer fra trygge, kendte omgivelser, hvor den har haft selskab af både sin mor og sine søskende, og nu er den pludselig alene et fremmed sted. Lad derfor hvalpen sove ved siden af sengen, eller læg dig på en madras der hvor du siden hen ønsker, at hvalpen skal sove. Når hvalpen efter en tid er faldet til, kan du trinvis flytte kurven ud af soveværelset og ud i gangen eller der hvor du ønske at hvalpen skal sove. Denne metode virker hver gang og er ikke stressende for hverken dig eller hvalpen.
Skrøne: Det er altså en gammel skrøne, at den eneste måde hvalpen lærer at sove alene på er, at lade den hyle sig i søvn bag en lukket dør. Metoden er både stressende for hvalp og ejer, start derfor som beskrevet overfor.
2. Sikkerhed og sund fornuft
Hvis man ikke allerede har gjort sig tanker om hvalpens sikkerhed i og uden for hjemmet er det med at komme i gang. Ejerens ubetænksomhed kombineret med stejle trapper, blottede el-ledninger, div. kemikalier, huller i hegnet og swimmingpools med høje kanter, er hvert år skyld i at mange hunde mister livet. Gennemgå derfor hjemmet for steder hvor hvalpen potentielt kan komme galt af sted. Luk dørene til "roderum" og andre rum du ikke p.t. behøver at have adgang til. Det gør det trods alt mere overskueligt at holde øje med hvalpen. Sørg også for at fjerne nipsgenstande, dyre italienske lædersko og arvestykker du ikke kan tilgive, at hvalpen sætter tandmærker i.
3. Hvalpens nye verden
Når hvalpen kommer til sit nye hjem bliver dens verden på en måde udvidet. Det vil i praksis sige, at hvalpen skal lære at venlige, fremmede mennesker, andre hunde og dyr også er en del af dens verdens billede. Denne vigtige træning bør starte hos opdrætteren og skal fortsætte når du får hvalpen hjem. Hemmeligheden bag en vellykket socialisering af hvalpen, er at forsøge at se omgivelserne med hvalpens øjne! Begynd med korte, positive møder med mennesker og dyr, samt ture rundt i de udendørs omgivelser. Hvalpens naturlige nysgerrighed gør at den gerne vil udforske omgivelserne og det skal du støtte den i. I takt med de positive oplevelser vil hvalpens selvtillid vokse, og snart vil hvalpen tillidsfuldt følge dig hvor du går.
Skrøne: Det er en skrøne, at hvalpen ikke må tages med ud før den er færdig vaccineret (altså før efter den er ca. 16 uger gammel), fordi hvalpen så vil blive syg. Hvis hvalpen i øvrigt er sund og rask, og er i gang med et vaccinationsprogram, kan man trygt tage den med ud efter den 8 uge. De positive oplevelser hvalpen får med mennesker, miljø m.m. er uerstattelige og fundamentale for hundens trivsel som voksen, og de overskygger lagt den meget lille risiko der er for at hvalpen kan blive smittet og syg.
Det var den første del af "serien" den forsætter.
Kontakt: Dinogminhund@gmail.com
Instagram: Dinogminhund
lørdag den 15. august 2015
Lær hund og kat at være sammen
mandag den 10. august 2015
Ugens hund: Fransk bulldog
Fransk bulldog er en lille, glad hund. De er livlige og legesyge på en gang. Nogle ejere vil endda beskrive den som morsom pga. dens glade sind og anderleder og sjove udseende som også er det den er mest kendt for. Nogle falder bare for dens charme og glade indstilling.
hunden er også perfekt hvis du bor i lejlighed da den ikke er så stor. Noget dårligt at sige om den har en meget flad næse hvilket gør at den grynter som godt kan gøre andre hunde bange så det skal man være ekstra opmærksom og den snorker om natten af samme grund men det er en venlig og livlig hund som vil være en trofast følgesvend.
Hvor meget motion kræver en fransk bulldog?
Fransk bulldog kræver ikke så meget motion men den skal selvfølgelig, som alle andre hunde, få en daglig gåtur. Men hvis du vil gå tur ved stranden skal du passe på for en fransk bulldog kan ikke svømme. Det er en fremragende familiehund, som kræver en rolig og bestemt opdragelse. I varmt vejr bør fransk bulldog ikke overanstrenges, da den på grund af sin flade snude kan have vejrtrækningsproblemer.
Hvor meget pelspleje og lign. bør man være opmærksom på ved en fransk bulldog?
Den franske bulldogs pels er kort og skal børstes fri for løse hår et par gange om ugen som de fleste andre korthårede hunde. Racen skal bades som man vil, men ikke for ofte af hensyn til den naturlige hudfunktion. Hundens folder, rynker og ører skal kontrolleres dagligt og rengøres.
Gode råd om køb af fransk bulldog?
torsdag den 30. juli 2015
Sjove facts om hunde!
- Det mest populære hundenavn i den vestlige verden er Max.
- Det anslås at over 1 million hundeejere i USA har udpeget deres hund som den primære arving i sit testamente.
- Det antages i undersøgelser, at personer med kæledyr lever længere og er mindre stressede.
- Videnskabsfolk har opdaget, at hunde kan lugte nogle former for kræft i mennesker.
- Hunde er ikke farveblinde. De kan se farve men i mindre omfang end det menneskelige øje.
- En hunds knurhår er følsomme og findes også på snuden, over øjnene og under kæberne. De kan faktisk fornemme små ændringer i vindstrømmen.
- Alle hunderacer har en lyserød tunge bortset fra Chow Chow, der har en sort tunge.
- Den engelske poet Lord Byron blev så berørt, da hans elskede Newfoundland hund ved navn ”Boatswain” døde, at han graverede følgende digt på hundens gravsten: “Beauty without vanity, strength without insolence, courage without ferocity, and all the virtues of man without his vices.”
- En hunds hjerte banker mellem 70 og 120 gange i minuttet. Menneskets hjerte banker 70 til 80 gange i minuttet.
- En tæve bærer rundt på sine hvalpe I ca. 60 dage før de bliver født.
fredag den 24. juli 2015
Hunde i bur - sådan lærer du din hund at sidde i bur
Når ens hund bliver stukket!
mandag den 13. juli 2015
HUNDESPORT
Der findes mange forskellige slags sportsgrene inde for hunde verdenen her er nogen forskellige muligheder (vi fandt dem på Agria.dk da vi på det her område ikke havde så meget viden;)
Agility
Agility er en tempofyldt og sjov sport både for hund og fører. Agility kom til Danmark midt i 1980’erne og blev hurtigt en meget populær sport. Den bygger på et tæt samarbejde mellem hund og fører. Føreren skal vise hunden vej gennem en bane af spring, tunneler, slalompinde og balancebomme – og der er fart over feltet!
I denne sport konkurrerer man både individuelt og på hold, og i alle klasser inddeles hundene efter størrelsesgrupper – lille, mellem og stor. Konkurrenceklasserne findes i forskellige sværhedsgrader fra Klasse I til III og desuden findes der rene springklasser, hvor der ikke indgår forhindringer med berøringsfelter. Din hund skal være mindst 18 måneder, før den må gå til konkurrence.
Lydighed
Inden for lydighed bedømmes hundens præstation i de forskellige øvelser. Føreren skal med meget lille hjælp fortælle hunden, hvad den skal gøre, og det kræver meget træning.
De enkelte øvelser består blandt andet af: dæk, indkald, fri ved fod og dæk under gang. I lydighed konkurrerer man i fire klasser (I, II, III og Elite) og sværhedsgraden øges trinvist. Lydighed er en kvalitetskonkurrence, hvor du vinder første-, anden- eller tredjepræmie afhængig af, hvor mange point din hund har fået – og uanset hvilken placering I får i forhold til de andre deltagere. Hvis du har fået en førstepræmie i en klasse, kan du gå videre i næste klasse, hvis du vil. Hunde, der opnår 1. præmie i klasse I og II samt tre 1. præmier i klasse III hos mindst to forskellige dommere, får titlen Dansk Lydigheds Champion (DKLPCH). Ikke stambogsførte hunde får titlen Dansk Lydigheds Mester (DKLPM).
Brugshundetræning
Bag dette navn gemmer der sig en lang række forskellige træningsformer. Man kan f. eks. gå til konkurrence i sporsøg, lydighed og forsvarsarbejde på tre forskellige niveauer. Det kræver som regel meget træning at gå videre fra et niveau til et andet.
Flyball
Har du en hund, der elsker bolde? Så er det måske sporten for jer! Det er en meget tempofyldt og publikumsvenlig sport.
Flyball er en holdkonkurrence, der udføres som stafetløb på to baner, der ligger parallelt med hinanden. Den første hund løber af sted, springer over fire forhindringer og hen til en kasse (en flyballmaskine), der står for enden af banen. Kassen indeholder en bold, og for at udløse bolden skal hunden trykke med poten på en pedal. Hunden skal derefter gribe bolden og løbe tilbage samme vej over de fire forhindringer og over mållinien, før næste hund kan sendes af sted. Føreren må ikke gå ind på banen sammen med sin hund, men må styre hunden med stemmen.
Lure coursing
Lure Coursing er først og fremmest en sportsgren for mynder. Det er så at sige en simuleret harejagt, hvor et hareskind skal forestille haren. ’Banen’ er som regel et egnet naturområde, som er mere eller mindre kuperet. Hundene slippes løs to og to af sine førere og løber efter ’haren’, der sidder i et snoretræk drevet af en motor. Linen er spændt op mellem nogle ruller, der bevirker, at ’haren’ kan bevæge sig i skarpe kurver og siksak hen over terrænet.
To dommere bedømmer herefter hundenes hastighed, entusiasme, intelligens, adræthed og udholdenhed. Banen er som regel mellem 600-1000 meter lang, og det giver hundene mulighed for at strække ordentligt ud. De kan komme op på 60 km i timen.
Udstilling
Skønhedskonkurrence eller ej? Hundeudstilling handler om kvalitetsbedømmelse, hvor dommerne skal bedømme et avlsresultat. De beslutter ikke, om din hund er egnet til at anvende i avl eller ej – men hunden bliver vist frem for dommeren, der ganske enkelt bedømmer dens kvalitet med en præmiering. Hundene bedømmes i første omgang mod racens standard. Hvis kvalitetspræmieringen er en førstepræmie (rødt bånd) får du og din hund lov til at konkurrere videre mod de andre hunde, der også har fået et rødt bånd.
Det er først og fremmest hundens anatomi, der bedømmes. Det vil sige, hvordan den er bygget, de racetypiske detaljer og temperament. Det spiller også en ret stor rolle, hvordan hunden præsenteres. Hunden skal være ren, børstet og trimmet eller klippet, hvis det er relevant for netop din race. Hunden skal også kunne stå stille ved tandvisning og kunne løbe pænt i en udstillingsline, for at fremvise sine bevægelser korrekt.
Hundene bedømmes først i deres egen race og den, der bliver BIR (bedst i racen) går videre i gruppen og dyster om BIG (bedst i gruppen). De hunde, der bliver BIG konkurrerer derefter om BIS (best in show), udstillingens smukkeste hund – det vil sige, den hund, der bedst svarer til den respektive racestandard.
torsdag den 9. juli 2015
Hvor tit skal man børste sin hund?
Hvis man gerne vil have en pæn, ren og velplejet hund er 2 ting nødvendige:
1. At den bliver børstet mindst en gang om ugen.
2. At den bliver jævnligt bliver klippet.
Hvor tit skal hunden klippes?
Normalt ca. 3-5 gange om året
- Hvalpe: Her går man ud fra at den fra sælgeren er leveret nyklippet og badet, - hvis ikke så bestil omgående tid i hundesalonen. Lad den derefter klippe med jævne mellemrum, så den vænner sig til det.
Hvor tit skal hunden børstes?
De fleste hundeejere børster deres hund hver dag, men har man ikke så meget tid, kan man godt holde pelsen ved at børste den grundigt igennem en gang om ugen. Det kommer også an på hvilken race, nogen racer skal børstes meget og nogen ikke så meget.
Hvilken redskaber skal man bruge?
Karte (børste med stålpigge). Kam med god afstand mellem tænderne.
Vær opmærksom på når du bruger karten, at du ikke "klasker" den ind på hunden, det vil ikke føles særlig rart for den. Arbejd altid med en rolig og blød hånd, så du ikke kradser dens hud. Brug små korte bevægelser, ikke lange seje træk, og udnyt hele børstefladen.
Hvilken børste skal man bruge?
Der er mange forskellige børster du kan købe mange af dem i petworld eller Maxizoo, men her er lige nogen billeder af nogen forskellige modeller.