lørdag den 29. august 2015

Ugens hund: Cairn Terrier

Hvad kendetegner en Cairn terrier?

Cairn Terrier er en fornuftig og selvsikker lille hund, som er selvstændig men venlig overfor både mennesker og hunde. Cairn Terrieren kan i dag findes hos familier, der bor i alt fra lejligheder og forstadshjem til store bondegårde. Uanset alder vil den forblive legesyg så Cairn Terrieren er meget populær hos bla. børn. Cairn Terrieren er i dag en af de 10 mest holdte hunderacer i Danmark


Hvor meget motion kræver en Cairn Terrier?

For at opnå det bedste forhold til din Cairn Terrier, er det vigtigt, at hunden helt fra starten lærer, at det er dig der bestemmer, ellers vil den selv søge at udfylde rollen som husstandens leder hvilket vil sige at du kommer til at skulle træne meget med din hund men ellers vil den kræve ligeså meget motion som en anden hund på sin størrelse hvilket ikke er specielt meget da den har meget korte ben.

Hvor meget pelspleje og lign. bør man være opmærksom på ved en Cairn Terrier?

Cairn Terrierens pjuskede udseende er let at vedligeholde, det er nok at børste hundens pels ca. 1 gang om ugen (jævnligt). Hunden fælder meget lidt, hvis den børstes ugentligt og får et bad engang imellem så hvis du ikke gider bruge tid på pelspleje vil Cairn Terrieren nok være en god mulighed. 
Cairn Terrieren findes med mange forskellige pelsfarver. Det kan være svært at forudsige hvilken farve den voksne Cairn Terrier får ud fra en hundehvalp. Farveændringer kan forekomme i mange år, hvor pelsen kan blive lysere eller mørkere. 


Gode råd om køb af Cairn Terrier

På en hjemmeside skrev de nogle rigtig gode råd omkring racen som man skal have med i sin overvejelse ved køb af hunden. Der stod:

Vil du gerne have en hund der er
- Lille men robust og hårdfør.
- Har et naturligt udseende.
- Kun har brug for moderat motion.
- Giver hals, når der kommer fremmede.
- Fælder ikke meget.
- Klarer bedre at bo sammen med andre kæledyr end mange andre terriere.
Det der kan være negativt alt efter dine personlige ønsker er
- Det klassiske terrier temperament.
- En stædig lille hund.
- Kan godt lide at gø af selv de mindste bevægelser eller lyde.
- Elsker at grave huller.
- Pelsen skal børstes og trimmes jævnligt.

Men alt i alt er det en dejlig hund med et smukt sind og en dejlig energi og kompakt størrelse som sikkert vil kunne udfordre dig men også være ved din side.




Hvalp for første gang, pt 1

Hvalp første gang:

Første gang med med hvalpen kan være svær, vi har fundet tre råd til den første tid med hvalpen: 


1. De første dage og nætter 
Hvalpen bliver hurtigst tryg i sit nye hjem, hvis du lader den være i din umiddelbare nærhed de første par dage og nætter. Husk på, at hvalpen kommer fra trygge, kendte omgivelser, hvor den har haft selskab af både sin mor og sine søskende, og nu er den pludselig alene et fremmed sted. Lad derfor hvalpen sove ved siden af sengen, eller læg dig på en madras der hvor du siden hen ønsker, at hvalpen skal sove. Når hvalpen efter en tid er faldet til, kan du trinvis flytte kurven ud af soveværelset og ud i gangen eller der hvor du ønske at hvalpen skal sove. Denne metode virker hver gang og er ikke stressende for hverken dig eller hvalpen. 
Skrøne: Det er altså en gammel skrøne, at den eneste måde hvalpen lærer at sove alene på er, at lade den hyle sig i søvn bag en lukket dør. Metoden er både stressende for hvalp og ejer, start derfor som beskrevet overfor.


2. Sikkerhed og sund fornuft 
Hvis man ikke allerede har gjort sig tanker om hvalpens sikkerhed i og uden for hjemmet er det med at komme i gang. Ejerens ubetænksomhed kombineret med stejle trapper, blottede el-ledninger, div. kemikalier, huller i hegnet og swimmingpools med høje kanter, er hvert år skyld i at mange hunde mister livet. Gennemgå derfor hjemmet for steder hvor hvalpen potentielt kan komme galt af sted. Luk dørene til "roderum" og andre rum du ikke p.t. behøver at have adgang til. Det gør det trods alt mere overskueligt at holde øje med hvalpen. Sørg også for at fjerne nipsgenstande, dyre italienske lædersko og arvestykker du ikke kan tilgive, at hvalpen sætter tandmærker i.


3. Hvalpens nye verden 
Når hvalpen kommer til sit nye hjem bliver dens verden på en måde udvidet. Det vil i praksis sige, at hvalpen skal lære at venlige, fremmede mennesker, andre hunde og dyr også er en del af dens verdens billede. Denne vigtige træning bør starte hos opdrætteren og skal fortsætte når du får hvalpen hjem. Hemmeligheden bag en vellykket socialisering af hvalpen, er at forsøge at se omgivelserne med hvalpens øjne! Begynd med korte, positive møder med mennesker og dyr, samt ture rundt i de udendørs omgivelser. Hvalpens naturlige nysgerrighed gør at den gerne vil udforske omgivelserne og det skal du støtte den i. I takt med de positive oplevelser vil hvalpens selvtillid vokse, og snart vil hvalpen tillidsfuldt følge dig hvor du går. 
Skrøne: Det er en skrøne, at hvalpen ikke må tages med ud før den er færdig vaccineret (altså før efter den er ca. 16 uger gammel), fordi hvalpen så vil blive syg. Hvis hvalpen i øvrigt er sund og rask, og er i gang med et vaccinationsprogram, kan man trygt tage den med ud efter den 8 uge. De positive oplevelser hvalpen får med mennesker, miljø m.m. er uerstattelige og fundamentale for hundens trivsel som voksen, og de overskygger lagt den meget lille risiko der er for at hvalpen kan blive smittet og syg.


Det var den første del af "serien" den forsætter.

Kontakt: Dinogminhund@gmail.com

Instagram: Dinogminhund 



lørdag den 15. august 2015

Lær hund og kat at være sammen

Kan hunde og katte lære at respektere hinanden?

1. Hunde racen:
    Hvis man skal have en hvalp og har 
    en kat i forvejen er det vigtigt at 
    undersøge hvilken hunderace der
    kan sammen med katte.

2. Lad der gå en uge:
    Lad der gå en lille uge før hvalpen     
    skal møde katten, i starten skal du lade katten have den plads den plejer at have.

3. Hold dyrene adskilt:
    Det første stykke tid så skal hvalpen og katten ikke være sammen når de er alene!

4. Samme opmærksomhed:
    Husk at begge dyr skal have lige meget opmærksomhed ;)

5. Når de mødes første gang så sørg for at hvalpen er i snor.

Håner i kunne lide indlægget. 

Kontakt: Dinogminhund@gmail.com

Instagram: Dinogminhund 


mandag den 10. august 2015

Ugens hund: Fransk bulldog

Hvad kendetegner en fransk bulldog?
Fransk bulldog er en lille, glad hund. De er livlige og legesyge på en gang. Nogle ejere vil endda beskrive den som morsom pga. dens glade sind og anderleder og sjove udseende som også er det den er mest kendt for. Nogle falder bare for dens charme og glade indstilling.
hunden er også perfekt hvis du bor i lejlighed da den ikke er så stor. Noget dårligt at sige om den har en meget flad næse hvilket gør at den grynter som godt kan gøre andre hunde bange så det skal man være ekstra opmærksom og den snorker om natten af samme grund men det er en venlig og livlig hund som vil være en trofast følgesvend.

Hvor meget motion kræver en fransk bulldog?
Fransk bulldog kræver ikke så meget motion men den skal selvfølgelig, som alle andre hunde, få en daglig gåtur. Men hvis du vil gå tur ved stranden skal du passe på for en fransk bulldog kan ikke svømme. Det er en fremragende familiehund, som kræver en rolig og bestemt opdragelse. I varmt vejr bør fransk bulldog ikke overanstrenges, da den på grund af sin flade snude kan have vejrtrækningsproblemer.

Hvor meget pelspleje og lign. bør man være opmærksom på ved en fransk bulldog? 

Den franske bulldogs pels er kort og skal børstes fri for løse hår et par gange om ugen som de fleste andre korthårede hunde. Racen skal bades som man vil, men ikke for ofte af hensyn til den naturlige hudfunktion. Hundens folder, rynker og ører skal kontrolleres dagligt og rengøres.


Gode råd om køb af fransk bulldog?
Det er vigtigt først at sætte sig grundigt ind i racen, hvis man vil anskaffe sig en Fransk Bulldog. Inden man anskaffer sig hunden, bør man overveje nøje, om man har den tid, en hund kræver, og om racen passer til en. Man kan med fordel besøge udstillinger og tale med opdrættere og ejere af racen.